Související zboží:
Santoku - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
Kvalitní japonský kuchyňský nůž Yanagiba je díky své tenké a dlouhé čepeli ideální k filetování malých až středně velkých ryb. Jádro ostří je vyrobeno z bílé oceli #3 svařené měkkým železem pro vysoký řezný výkon a delší zachování ostří. Zdobená dřevěná rukojeť je vyrobena z magnolie. Délka čepele je 270 mm, celková délka 415 mm. Váha 155 g. HRC: 60 - 61. Model KC-534
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Originální japonský keramický brusný kámen se zrnitostí 1000/3000 pro dokonalé naostření japonských nožů.
Kanetsune - renomovaný výrobce z japonského města Seki City. Značka "Kanetsune", má původ v označení slavného meče Kanetsune, který pochází z období Muromachi kolem 14. až 15. století.
Japonský nůž Kanetsune model Enyou-Tou KB-166 s pevnou čepelí o délce 12 cm a tloušťce 5 mm je vhodný pro outdoorové aktivity a pobyt v přírodě. Černě zbarvený povrch Tsuchime (typ japonské povrchové úpravy) je vyroben z jednovrstvé nerezové oceli AUS-8. Pohodlný a stabilní úchop poskytuje rukojeť z kvalitního polywoodu. Nůž se dodává s koženým pouzdrem, které bezpečně kryje čepel, můžete jej nosit aktivně na opasku pomocí poutka nebo zavěsit na D-kroužek.
Kanetsune Subaru je nůž s pevnou čepelí a vynikajícím zpracováním. Vyhovuje těm nejnáročnějším požadavkům táborníků, turistů a sběratelů. Nůž disponuje prémiovou 31-vrstvou damaškovou modrou VG-10 čepelí s ostrou hranou. Nůž je perfektní pro lov zvířat. Rukojeť nože Subaru je vyrobena z mahaganové micarty, které pro snazší použití nechybí ochrana čepele. Nůž je dodáván spolu s koženým pouzdrem s koženou smyčkou na opasek pro uložení nože. Výborný dárek pro muže. Kanetsune Seki, značka tohoto nože, je renomovaný výrobce z japonského města Seki City. Značka "Kanetsune" má původ v označení slavného meče Kanetsune, který pochází z období Muromachi kolem 14. až 15. století.
Usubagata - to je nůž používaný především na zeleninu či ovoce. Je vhodný i řezání a krájení dalších potravin (i masa bez kostí). Poměrně úzká čepel zajišťuje jednoduché krájení zeleniny po délce řezu, její šíře zjednodušuje přenesení nakrájené zeleniny přímo do hrnce či pánve. Tento druh nože je praktickým doplňkem pro každou kuchyni, přes svůj u nás atypický vzhled.
Santoku - to je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.
Originální japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-658 je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Gokujo-Toishi série = nejlepší brusný kámen pro profesionály. Zrnitost 3000.