Tropické pokušení - recept na zmrzlinu pro zmrzlinovač Yonanas Princess
Ingredience: 2 zralé zmrazené banány, ½ šálku na kousky nakrájeného zmrazeného ananasu, ½ šálku na kousky nakrájeného zmrazeného manga, ¼ šálku strouhaného kokosu. Vložte do zmrzlinovače Yonanas 1 zmrazený banán, přidejte 1/2 šálku zmrazeného ananasu, dále 1/2 šálku zmrazeného manga, vložte druhý zmrazený banán. Vše v misce promíchejte, aby se ingredience spojily, nakonec posypte strouhaným kokosem.
Recept na jablečné Smoothie Princess
Oloupejte 1 jablko a zbavte jej jádřince. Dále potřebujete 1 banán, půl šálku pomerančové šťávy a 1/4 šálků nízkotučného mléka. Všechny ingredience rozdělte na polovinu (vystačí na dvě sklenice vynikajícího smoothie) a umixujte ve svém Smoothie makeru.
Savojské raclette od šéfkuchaře firmy Princess Cajse Spijkerse
Použijte sýr na raclette (200 - 250 g na osobu) a nakrájejte ho na cca 5 mm silné plátky. Odstraňte okraje.Vezměte 2 - 3 brambory uvařené ve slupce na osobu. Brambory dejte do misky a na kameni udržujte teplé. Plátek sýra vložte do pánvičky a pod kamenem nechte rozpustit. Sýr nalijte na brambory. Okořeňte pepřem, solí, příp. muškátovým oříškem. Ozdobte kroužky cibule a kyselými okurkami.Jako přílohu můžete podávat šunku nebo zeleninu. Podle chuti můžete použít jakýkoli tvrdý sýr - obvykle se používá sýr ementálského typu,parmezán.
Ořechový sendvič
8 plátků chleba dle vaší volby, máslo nebo margarín, 200g sýra - nejlépe Brie nebo kozího, 60 g vyloupaných vlašských ořechů, 8 plátků šunky či slaniny. Plátek chleba položte na spodní plotnu sendvičovače, na něj postupně dejte plátky sýra, proložené šunkou nebo slaninou a nadrobno nasekanými vlašskými ořechy, poté znovu plátek chleba a zavřete přístroj. Opékaný sendvič bude připravena po několika minutách, chuť je delikátní.
Pečené brambůrky pro fritézu Princess
Oloupejte brambory a nakrájejte je na hranolky 1cm. Dejte je do studené vody asi na patnáct minut. Opláchněte je důkladně, aby bylo odstraněno co nejvíce škrobu, který znečišťuje olej. Důkladně hranolky osušte čistou utěrkou. Brambory pečte ve dvou etapách: první čas (precook) 5 - 6 minut. Zapněte fritézu a předehřejte ji na 145-160 ° C. Vyčkejte, dokud kontrolka nezhasne. Pečte hranolky v malých dávkách - naplňte maximálně třetinu koše - 5 až 6 minut, dokud nezežloutnou a uvnitř nezměknout - nenechte je příliš ztmavnout. Vyjměte koš z fritézy a dobře protřepejte, dejte hranolky na plech pokrytý pečícím papírem a nechte je zcela vychladnout. Maximální doba mezi předsmažením a dokončením jsou 2 hodiny. Poté nastavte teplotu ve fritéze na 180 ° C. Znovu hranolky v malých porcích smažte cca 5 minut dozlatova (když plavou na vrchu oleje a tento již téměř probublává. Protřepejte košík. Vložte hrnolky do mísy a posolte - dobrou chuť!
Banánový koktejl od šéfkuchaře firmy Princess
Pro 4 osoby: 4 banány, l lžíce citronové šťávy, 50g cukru, 2 dl vanilkového krému, 2 dl smetany ke šlenání, pár stonků rybízu, apod., 4 cukrářské piškoty.Oloupejte banány a rozmixujte je v mixéru dohromady s citronovou šťávou a cukrem. Směs vlijte do velké mísy a smíchejte s vanilkovým krémem.Smetanu našlehejte a přidejte do výše uvedené směsi, až nakonec.Banánový krém vlijte do 4 sklenic a zchlaďte. Vyjměte z chladničky až těsně před servírováním, ozdobte rybízem a piškoty.
Melounový koktejl
Sýr Gouda a melounový koktejl - 4 osoby: 3-4 cukrové melouny – dle velikosti, 300 g Gouda sýra a 100 g kadeřavé petrželky. Omáčka: 2 lžíce kečupu, 1 sklenka bílého portského, kousek kandovaného zázvoru, sůl, pepř.Nakrájejte melouny na půlky a vyjměte jádřinec. Z dužniny lžící vykrájejte 10 kuliček (na osobu). Vydlabaný meloun si ponechte jako servírovací misky. Ze spodní části kůry odkrojte proužek, aby se nekývaly a stály pevně. Sýr nakrájejte na troúhelníčky, 7 na osobu.Všechny přísady pro omáčku vložte do mixéru a dobře promíchejte, dokud není směs hladká. Přidejte dle chuti sýr a pepř. Omáčku nalijte na melounové kuličky.Kousky sýra vložte do melounových misek, střídavě s melounovými kuličkami.
Grilované ořechové Panini
Ingredience: pro 4 osoby: 4 světlé bagety, máslo nebo margarin, 20 dkg sýra, nejlépe Hermelín nebo Camembert či kozí sýr, 60 g vyloupaných vlašských ořechů, 8 plátků šunky nebo slaniny. Nechte kontaktní gril předhřát, vložte namazané bagety a pečte zhruba 5-8 minut.
Sýrové fondue Princess
400 g Gruyère, 200 g ementálu, 4 sklenice suchého bílého vína, sklenka třešňového likéru, 1 stroužek česneku, špetka soli a pepře a muškátového oříšku, 25 g kukuřičného škrobu, 1 šálek rýnského ryzlinku. Česnekem potřete spodní část nádoby, vlijte víno a vyčkejte, dokud nedojde k varu. Přidejte nastrouhaný nebo velmi jemně nakrájený sýr, míchejte dřevěnou špachtlí, dokud se směs nevaří a není zcela hladká. Za stálého míchání přidejte pepř, sůl a muškátový oříšek. Kuřičný škrob rozmíchejte ve studené vodě a přidejte do vroucí směsi. Na termostatu nastavte nejnižší teplotu - poté vmíchejte třešňový likér.
Recept na křehoučké kuře Teri Yaki
4 kousky kuřete, 100 ml tmavé sójové omáčky, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce saké. Kuřecí filety nakrájejte na tenké proužky. Marinujte je ve směsi sojové omáčky, rýžového octa a saké. Poté položte na rozpálený stolní gril - pečte asi 10 minut.
Recept na irskou kávu
2 až 3 šálky kávy, 2 lžíce irské whiskey, ¼ šálku šlehačky, 1 lžička cukru. Smíchejte cukr a whiskey dohromady ve sklenici, přidejte kávu a dobře promíchejte. Přidejte šlehačku a nyní ...
Mrkvový smoothie
2 šálky čerstvé šťávy z mrkve, ½ šálku jablečné šťávy, 150 g jogurtu s nízkým obsahem tuku nebo plnotučného a 1 banán. Ingredience buď rozdělte na polovinu a připravte ve smoothie makeru nebo vše dejte do stolního mixéru a umixujte dohladka. Uvedená množství jsou vhodná pro dvě sklenice vynikajícího smoothie.
Studená okurková polévka
1 salátová okurka, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 500 ml bulharského jogurtu (nebo jiného plnotučného, 1 snítka čerstvého koriandru, 2 snítky čerstvé máty, sůl a pepř. Okurku a šalotku nakrájejte na plátky, a stroužek česneku na malé kousky. Rozmixujte s jogurtem do pěnivé směsi v mixérua dochuťte solí a pepřem. Nechte vystydnout v chladničce, před podáváním ozdobte snítky máty.Čerstvá klobáska pro wok
1 kg, sůl, 500 g fazolových lusků (čerstvé nebo mražené), 1
velká klobása na osobu, kus másla, sůl a pepř, cca 350g bílých fazolí, mléko. Oloupejte brambory, omyjte a nakrájejte na kousky a uvařte je spolu s fazolemi doměka v malém množství vody se špetkou soli - cca 15 minut. Mezitím opečte klobásy - propíchněte je včas, aby nepraskly. Brambory a fazolky rozmačkejte, přidejte máslo a mléko. Vzniklé pyré opepřete a promíchejte s fazolemi.
Cappucino
1 šálek silné horké kávy, 1 špetka skořice, napěněné mléko 1 nebo 2 polévkové lžíce, 1 lžička kakaa nebo strouhané čokolády, cukr podle chuti. Přidejte skořici do kávy a navrch našlehané mléko. Posypte kakaem nebo čokoládou, douchuťte cukrem.
Recept na čokoládové cake pops - dortové lízátka
Nesolené máslo ½ šálku, hnědý cukr 1 šálek, 2 vejce, vanilkový extrakt 1 čajová lžička, 1 šálek polohrubé mouky, ½ čajové lžičky tatarské omáčky, ¼ šálku kakaa v prášku. V mixéru na střední rychlosti rozmixujte máslo s cukrem, poté přidejte vejce a vanilkovou příchuť, směs šlehejte do hladka. V malé nádobě rozšlehejte vejce, tatarku, mouku a kakao. Výsledná směs musí být hladká, bez hrudek. Těsto upečte v přístroji s kulatými formičkami. Tip – do popcaku vložte malé lízátko. Ozdobte barevnými cukříky či čokoládovými šupinkami apod. dle chuti.Dýňové muffiny Princess
1 šálek hladké mouky, pečicí prášek do pečiva 1 čajová lžička, ½ čajové lžičky jedlé sody, 1 čajová lžička mleté skořice, ¼ čajové lžičky mletého zázvoru, ¼ čajové lžičky mletého muškátového oříšku, špetka soli, ½ šálku cukru, ½ šálku hnědého cukru, ½ šálku rostlinného oleje, 2 vejce, ¾ šálku dýně, ¼ šálku smetany, 1 čajová lžička mleté vanilky, ½ šálku pekanových ořechů – drcených nebo krájených nadrobno. Poleva – krémový sýr dle chuti, pekanové ořechy vcelku na ozdobu. Rozmixujte v malé nádobě mouku, jednou sodu, skořici, zázvoru, muškátový oříšek a sůl. Ve velké nádobě, ideálně za pomoci mixéru na střední rychlost, rozmixujte cukr, hnědý cukr, a olej. Poté přidejte do směsi vejce, dýni, smetanu, vanilku a znovu mixujte, dokud není směs hladká a nadýchaná. Na nižší rychlost promixujte obě směsi dohromady, přidejte krájené ořechy. Papírové formičky vložte do otvorů přístroje a nalijte do nich připravenou směs. Pečte dozlatova – cca 6 – 8 minut. Nechte muffinky vychladnout. Dle chuti přidejte na pečivo sýr, ozdobte pekanovými ořechy.
Vaječná omeleta
4 vejce, sůl a pepř, pažitka / pórek. Vejce rozšlehejte, osolte a opepřete. Vaječnou směs rozprostřete na plochu grilu, pečte na nejnižší teplotu. Hotovou omelete přeneste na prkénku, nakrájejte na proužky, ty srolujte a převažte pažitko nebo snítkou pórku. Nechte znovu zahřát na ploténce grilu.
Super Princess palačinky
90 g mouky, špetka soli, 40 g cukru, 250 ml mléka, 2 vejce, 30 g rozpuštěného másla, 200 g ananas z konzervy včetně šťávy, 50 g cukru, 200 g borůvek, 50 g cukru, 4 lžíce jahodového likéru. Prosejte mouku se solí a cukrem. Za stálého míchání přidejte mléko, vejce, a nakonec i rozpuštěné máslo. Nechte těsto v ledničce po dobu asi 30 minut. Rozehřejte palačinkovač a kruhovým pohybem nalejte těsto na ploténku, aby bylo co nejtenčí. Včas otočte. Složte palačinky na polovinu a uchovejte je v teple. Ananas nakrájejte na kostičky. Na pánvi je osmahněte na ananasové šťávě, a vmíchejte cukr. Omyjte borůvky a přidejte je k ananasu, dále přidejte jahodový likér. Poleva je hotová. Tyto palačinky můžete podávat i s kopečkem zmrzliny.
Tradiční holandské lívanečky od šéfkuchaře firmy Princess
125 g mouky,125 g pohankové mouky,1 vejce,250 ml mléka,cca 250 ml vody,15 g čerstvého droždí – nebo 1 sáček sušeného,50 g rozpuštěného másla,špetku soli.Rozpusťte droždí ve 3 lžicích vlažného mléka. Vmixujte mouku. Připravte těsto – ne příliš řídké, vodu přidejte dle potřeby, a dobře promíchejte se zbytkem ingrediencí. Nechte těstou přikryté utěrkou vykynout – u radiátoru, nebo v troubě na 50 stupňů C, zhruba 30 minut.Poté vkládejte lžicí těsto na předehřátou ploténku v přiměřeném množství. Nechte péci do zlatova. Do těsta lze dávat např. rozinky, nebo malé kousky čerstvého ovoce, apod. Stejně tak je připravit na slano, s malými kousky šunky nebo proužky slaniny, vše záleží na vaší fantazii.
Štavnatý steak
4 x 100 g svíčkové, 200 g zelených fazolek, 1 svazek jarní cibulky, 100 ml kukuřičného oleje, plechovka vařené kukuřice 200g, 1 lžíce bramborového škrobu, 2 vejce, sůl a pepř. Vyjměte maso z lednice 1 hodinu předem a položte jej na plastovou místu, aby se rozehřálo. Trochu jej potřete kukuřičným olejem. Předehřejte svůj stolní gril na 165 °. Pokud máte rádi steak dobře propečený, nechte maso na grilu na 165 ° grilu po dobu 20 minut. Pokud dáváte přednost medium/rare - pečte cca 15 minut při 190 °. Chcete-li docílit šťavnatějšího rare steaku, grilujte 8 minut na 215 °. Otočte steak na druhou stranu. Dochuťte solí a pepřem. Zelené fazolky opláchněte a vařte 4 minuty v osolené vodě, nechte je vychladnout. Očištěnou cibulku vařte po dobu 5 minut v osolené vodě, poté ji nechte pomalu vychladnout. Poté zeleninu dobře promíchejte a grilujte při teplotě 165 ° na ploténce grilu. kukuřici smíchejte se škrobem a vejci, opečte na ploše grilu dozlatova. Můžete vytvářet i malé kukuřičné bochánky.
Tropický koktejl Princess
Polovina melounu asi 500 g, 1 ananas, čtvrt litru kokosového mléka, drcený led. Meloun oloupejte a zbavte zrnek, stejně tak ananas, nakrájejte na malé kousky. Promixujte s drceným ledem v mixéru nebo smoothie makeru Princess.
Recept na vafle od šéfkuchaře firmy Princess
Pro 15ks vaflí:250 g másla,250 g mouky,250 g cukru,4 vejce. Pomalu rozspusťte máslo, poté přidejte cukr a 4 vaječné žloutky a dobře rozmíchejte. Nyní přidejte mouku a mixujte tak dlouho, dokud směs nezhoustne.Zbylé 4 vaječné bílky našlehejte do pěny a nakonec přidejte do směsi.
Kari kuřecí nudličky Princess
Několik kuřecích prsou, nakrájených na proužky, sůl, pepř, 1 lžička kari koření, ½ lžičky rajčatového protlaku, máslo na pečení, 150 g očištěných mange-tout, 250 g brambor na plátky. Smíchejte kuřecí nudličky s lžičkou soli a kari prášku, rozehřejte máslo v pánvi. Osmahněte kuřecí nudličky, přidejte rajský protlak a nechte celou směs smažit po dobu 1 minuty. Potom přidejte ¼ šálku horké vody a nechte omáčku chvilku povařit. Mange-tout (můžete nahradit i zelenými fazolemi) vařte v páře cca 5-9 minut, poté promíchejte na pánvičkách s masem. Vynikající přílohou jsou opékané brambory.
Frappé káva
35 g kávy (cca 6 lžíce), 40 g cukru, 200 ml cola, 3 lžíce sirupu, 3 brčka. Uvařte půl litru silné kávy. Vmíchejte do ní cukr a nechte vychladnot, poté ji dejte na 3 hodiny do mrazáku. Colu a sirup promíchejte v misce. Zmrazenou kávu v plátěné utěrce rozbijte paličkou na malé kousky, rozdělte do tří sklenic a rovnoměrně polijte sirupem s colou.
Celozrnné sendviče s banánem a uzeným masem
Ingredience:2 plátky celozrnného chleba,máslo či margarín1 plátek zrajícího sýra,1 dezertní lžička kari omáčky,2 plátky uzeného masa,půlka šálku banánu nakrájeného na plátky.Chléb lehce potřete máslem. Ze sýra odkrojte kůru a položte jej nakrájený na plátky na chléb. Potřete kari omáčkou a obložte banánovými plátky a uzeným masem. Vložte na sendvič druhý plátek chleba a grilujte pár minut do zlatova.
Cukrový sendvič pro sendvičovač Princess
50g mandlové pasty ( nebo 300g vcelku),8 plátků jemného bílého chleba,4 dezertní lžičky másla,4 dezertní lžičky Nutely apod.Mandlovou pastu vložte na chvíli do mrazničky. Chléb potřete máslem. Za použití kráječe nakrájejte mandlovou pastu na plátky a obložte jimi čtyři z chlebů. Zbylé 4 krajíčky chleba potřete oříškovým máslem. Vždy spojte jeden oříškový a jeden mandlový chléb. Pečte na sendvičovači dozlatova.
Grilované maso se zeleninou
Ingredience pro 4 osoby:400 g hovězího masa,400 g telecího masa,1 cukrový meloun,1dl zázvorového sirupu,1 paprika,1 cibule,1 bílá klobása,8 shiitake hub. Rýže s hráškem: 400g rýže 7 dl dashi-kombu,2 dezertní lžičky saké,50 g hrášku. Omáčka Goma-zoe:3 dezertní lžičky světlých či tmavých sezamových semínek,6 dezertní lžiček sojové omáčky,šťáva z jednoho citronu . Příprava masa a zeleniny: maso nakrájejte na dvoucentimetrové plátky a naaranžuje je na gril. Z melounu vyjměte střed, nakrájejte na plátky a potřete zázvorovým sirupem.
Recept na italskou pizzu Pugliese pro pizza pec G3 Ferrari Delizia
Suroviny pro 4 osoby: 400 g těsta, 1 velká cibule, 60 g pecina (tvrdý ovčí sýr), 2 plechovky loupaných rajčat, sůl, pepř dle chuti.Nasekejte cibuli, scezená rajčata nakrájejte na malé kousky. Nastrouhejte sýr. Vyválejte těsto, před tím jej ještě propracujte s trochou oleje. Poprašte moukou a těsto pokryjte nasekanou cibulí a nakrájenými rajčaty. Osolte, dejte trochu pepře, pokapejte olejem, navrch posypte sýrem. Pomocí dřevěných lopatek přeneste na pečící desku a pečte 4 až 5 minut.
Recept na polévku Gazpacho pro mixéry Princess
Ingredience: 4 rajčata nakrájená na čtvrtky, ½ nakrájené okurky salátovky, zelený pepř, cibule, 2 stroužky česneku, 4 snítky petržele, 2 lžíce olejového oleje, 2 lžíce vinného octa, ½ šálku ledové vody, ½ šálku červeného vína, 1 čajová lžička Worcesteru, ¼ čajové lžičky Tabasca, sůl podle chuti. Ingredience vložte do mixéru, mixujte do hladka. Nádobu s polévkou přikryjte a nechte v ledničce ještě 1-2 hodiny vychladnout. Dobrou chuť!
Recept na koktejl meruňky-ananas
Ingredience: 1 čerstvá nebo kompotovaná meruňka, čtvrt šálku drceného ananasu, 6 jahod, polovina banánu středně velkého, půl šálku vody, 1 polévková lžíce sušeného odstředěného mléka, 1 polévková lžíce proteinového prášku - dle chuti, 1 kávová lžička sušeného lněného semínka - dle chuti. Všechny ingredience vložte do mixéru, mixujte, dokud směs není tekutá. Doporučujeme směs vychladit v chladničce 1 až 2 hodiny. Dobrou chuť!
Provozní doba: | Po-Čt | 8:30-16:30 |
Pá | 8:30-15:30 | |
+420 608 713 325 | ||
objednavky@nipponcec.cz |