Raclette gril PRINCESS 16 2710 - půl kámen, půl teflon
Raclette gril Princess 16 2710 půl kámen, půl teflon je kombinací z poloviny klasického elektrického grilu s nepřipékavou úpravou a z poloviny grilu s pečicím kamenem, set až pro 8 osob. Na obou pečicích deskách můžete péci ryby, maso nebo zeleninu, brambory a jiné, a současně využívat raclette (pánvičky pro přípravu například sýra apod.). Vzhledem k povrchové úpravě grilovací i kamenné desky je možné připravovat potraviny takřka bez tuku, což je ideální pro zdravou přípravu téměř všech druhů potravin. Kamenná deska raclette grilu je vybavena okrajovým frézováním pro odvádění přebytečného tuku.
raclette gril půl kámen půl teflon
grilovací plotna 23,5 cm x 23,5 cm z přírodního kamene
druhá grilovací plotna 23,5 cm x 23,5 cm s nepřipékavou úpravou na bázi teflonu
výhodou zpola kamenné a zpola teflonové pečicí ploténky je možnost zprudka opéci maso na teflonu, a dopéci nebo ohřívat na kameni - a to i současně.
nastavitelný termostat
světelná kontrolka
pro 8 osob
součástí 8 raclette pánviček
součástí 8 dřevěných špachtliček
délka přívodní šňůry 1,2 metru
příkon 1300W
Příkon 1300W, nastavitelný termostat, kamenné, teflonové pečící ploténky
Součástí balení raclette grilu Princess je 8 raclette pánviček a 8 dřevěných špachtliček pro komfortní obsluhu. Gril je vybaven plynule regulovatelným termostatem a světelnou kontrolkou. Vzhledem k nepřipékavé úpravě kamenné i grilovací desky grilu i raclette pánviček je údržba velmi snadná a rychlá. Výhodou raclette grilu Princess je také rychlost přípravy potravin na propečené kousky kuřecího masa postačí pár minut. Gril využijete stejně dobře v letním období na terase, tak vzhledem k jeho rozměrům, v zimních měsících na jídelním stole.
Pro rychlé pečení na teflonu i zdravé pomalé na kameni
Název raclette pochází z francouzštiny, znamená seškrábnout, původ raclette, které je stále populárnější i u nás, je švýcarský, kdy chudí farmáři rozpouštěli vysokotučný sýr a jedli jej s opečenými bramborami.
Na grilovací desce, může být teflonová nebo z pečicího kamene (mramor – pierrade), se opéká maso, brambory, zelenina, ryby, uzeniny. Ty se poté zapékají na raclette lopatičkách umístěných pod grilovací ploténkou se sýrem. Každý stolující si připravuje pokrm přesně podle sebe a na vlastní pánvičce, není nutná dlouhá příprava jídel před zasednutím ke společnému stolu, je vyhověno každé chuti.
Na sýr, maso, ryby, zeleninu, ve fantazii se meze nekladou
Stejně tak můžete v pánvičce rozpustit sýr, na desce opéci maso či zeleninu, a horký sýr poté na maso nalít přímo na talíř. Fantazii se meze nekladou, máte-li rádi ostřejší pokrmy, zkuste třeba tvrdý salám, Chorizzo nebo klobásu, jistě nebudete zklamáni. Specielní sýry na raclette se dají koupit i u nás, stejně tak dobře ale vyhoví i sýr typu Blaťácké zlato nebo Mozzarella, jde to i s Nivou, trvá to jen o trochu déle. U teflonového grilu si můžete připravit na plošce k tomu určené i palačinku, v lopatičce u všech typů mimo sýra i volské oko. Na pánvičkách můžete připravovat i dezerty, flambované ovoce a jiné.
Jak na výběr Raclette grilu?
Raclette grilů existuje na výběr mnoho, každý typ má své příznivce. Důležité ale je, aby výrobek, který vyberete, měl buď zvýšený okraj, u grilů teflonových, nebo na okraji drážku na odvod přebytečného tuku, který by jinak stékal dolů. Výhodnou kamenné desky je snadnější údržba, výhodou teflonové pečicí plotny nižší pořizovací cena. Vybírejte také grily podle výkonu, čím vyšší výkon, tím kratší dobu čekáte u stolu. Určitě je ale raclette grilování dobrý způsob, jak spojit příjemné s užitečným a při zdravé přípravě jídel si užít i hodně zábavy. Raclette gril, elektrické grily, kontaktní gril, keramický gril - článek zde.