Související zboží:
Tyto jedinečné nůžky, inspirované legendárním japonským samurajským mečem katana, spojují eleganci a preciznost. Součástí balení je kryt pro bezpečné uložení a stylový stojánek, díky kterému se nůžky stanou nejen praktickým nástrojem, ale i jedinečným dekorativním prvkem. Skvělý tip na originální dárek pro milovníky japonské kultury.
Santoku - je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.Kanetsune KC-200 Serie nože - jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 60-62. Ocelové jádro je vloženo mezi 33 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu.
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Santoku univerzální nůž :"Tsuchime" Kanetsune nože - to jsou damaškové nože s ultraostrým řezným jádrem z japonské oceli VG-10, excelentně odolné proti korozi. Tento druh japonské oceli se vyznačuje dlouhotrvající ostrostí tvrdosti HRC 59-60. Ocelové jádro je vloženo mezi 17 vrstev nerezové damascénské oceli z obou stran, pro odolnost, pevnost a jistotu řezu. Tsuchime = kladívkový povrch, má nejen luxusní vzhled, ale především je účelný, zabraňuje ulpívání krájených potravin na čepeli nože.
Kanetsune Subaru je nůž s pevnou čepelí a vynikajícím zpracováním. Vyhovuje těm nejnáročnějším požadavkům táborníků, turistů a sběratelů. Nůž disponuje prémiovou 31-vrstvou damaškovou modrou VG-10 čepelí s ostrou hranou. Nůž je perfektní pro lov zvířat. Rukojeť nože Subaru je vyrobena z mahaganové micarty, které pro snazší použití nechybí ochrana čepele. Nůž je dodáván spolu s koženým pouzdrem s koženou smyčkou na opasek pro uložení nože. Výborný dárek pro muže. Kanetsune Seki, značka tohoto nože, je renomovaný výrobce z japonského města Seki City. Značka "Kanetsune" má původ v označení slavného meče Kanetsune, který pochází z období Muromachi kolem 14. až 15. století.
Santoku - to je víceméně univerzální nůž, který lze použít pro krájení mnoha druhů potravin : masa, ryb, zeleniny a dalších. Čepel nože Santoku je obvykle rovná, zhruba od dvou třetin délky se stáčí nahoru. Díky tomuto provedení lze nožem snadno sekat i krájet nadrobno nejen zeleninu. Jde o jeden z nejpopulárnějších typů japonských nožů, vzhedem k širokým možnostem použití.
GYUTO - originální japonský kuchyňský nůž s délkou čepele 180 mm.
Gyuto - to je v Japonsku nůž šéfkuchaře. Japonské Gyuto nože mají méně robustní čepel, s kalením na vysokou tvrdost - díky tomu není váha nože vysoká a nůž je díky tomu skvěle manipulovatelný. Vzhledem k nízkému úhlu broušení nůž dobře krájí jakéliv potraviny, ve srovnání s běžnými kuchyňskými noži západního stylu.
Tyto jedinečné nůžky, inspirované legendárním japonským samurajským mečem katana, spojují eleganci a preciznost. Součástí balení je kryt pro bezpečné uložení a stylový stojánek, díky kterému se nůžky stanou nejen praktickým nástrojem, ale i jedinečným dekorativním prvkem. Skvělý tip na originální dárek pro milovníky japonské kultury.
Originální japonský keramický brusný kámen Kanetsune KC-658 je perfektní pro profesionální ostření japonských nožů. Gokujo-Toishi série = nejlepší brusný kámen pro profesionály. Zrnitost 3000.