Zažijte doma pravou Itálii - pochopitelně máme na mysli gurmánský zážitek! Jestli jste si zamilovali pizzu, pusťte se do její přípravy s jedinečnou pecí s pravým šamotem. + Recept!
Milujete pizzu a kdyby nebližší pizzerie nebyla na míle vzdálená, byli byste tam pečení vaření? Jestli jste už někdy slyšeli o peci na pizzu, kterou můžete postavit domů na kuchyňskou linku, určitě vám nelhali. Každý z nás zná kamennou pec na pizzu, ze které jsou údajně ty nejlepší pizzy světa. Stejnou chuť si můžete dopřát u vás doma, a to díky elektrické peci na pizzu.
Pravou italskou pizzu si můžete připravit nikoli v troubě, ale v elektrické peci! A když už italskou pizzu, tak nejlépe z italské pece. Pec na pizzu G3 Ferrari je skutečná italská klasika. Určitě tušíte, že elektrická pec na pizzu přinese množství výhod, než když pečete doma na plechu.
Asi největší výhodou, oproti tradičnímu pečení v troubě, je teplota pečení. V běžné troubě zpravidla neupečete pizzu na větší teplotu než 250° C. Elektrická pec na pizzu G3 Ferrari je opatřena termostatem, kde lze nastavit teplotu do 390°C.
Mnozí mohou argumentovat tím, že mít pec jen na pizzu, která bude zabírat místo v době, kdy prostě pizzu péct nebudete, je k ničemu. A mají pravdu. Zabírá to místo, a pakliže se rozhodnete péct pizzu jednou za rok, nejedná se o přístroj zrovna pro vás. Výhodou této pece je její multifunkčnost.Primárně se jedná o pec na pizzu, ale díky možnosti regulace topných těles, tedy zapnutí či vypnutí horního anebo naopak spodního topného tělesa, můžete péct i další pokrmy. Jednoduše upečete koláč, sendviče, ale dokonce i maso anebo zeleninu.
Pokud skutečně milujete chuť Itálie, určitě vás potěší možnost přípravy italských specialit, jako je Foccacia anebo Bruschety.
Tajemství kvalitní a chutné pizzy je skutečně v těstě. Nejen v přísadách, ale také v délce a intenzitě pečení. Získat správný poměr surovin je asi to nejdůležitější.
Pokud nemáte od svých známých ověřený recept, jedná se mnohdy o hodiny a hodiny zkoušení, eliminování, a naopak přidávání určitých ingrediencí, až konečně dosáhnete té správné chuti. Nikdy vaše pizza nebude chutnat naprosto neuvěřitelně, pokud k tomu nebudete mít příslušné vybavení. Elektrická pec upeče pizzu během 5 minut na 390 °C. Této teploty dosáhne v poměrně krátkém čase. Odpadá plýtvání energií zbytečným rozpékáním a následným deseti a více minutovým pečením. Chuť spočívá právě v teplotě a rychlosti pečení. Teprve potom může mít pizza tu správně křupavou chuť.
Pec na pizzu G3 Ferrari, to je formule 1 ve vaší kuchyni. Italský patent pro pravou křupavou italskou pizzu z čerstvých surovin za pár minut.Vyválíme těsto do tenka. Potřeme rajčatovou omáčkou, posypeme gorgonzolou a poklademe uzeninou nakrájenou na malé kousky.
Pečeme 4 až 5 minut.
Vyválíme těsto, poklademe okapanými rajčaty, plátky mozzarelly, artyčoky, vypeckovanými olivy a houbami nakrájené na poloviny. Dochutíme pepřem a solí, pokapeme trochou olovového oleje a pečeme do křupava.
Dobrou chuť!Provozní doba: | Po-Čt | 8:30-16:30 |
Pá | 8:30-15:30 | |
+420 608 713 325 | ||
objednavky@nipponcec.cz |